Αρετή Παλούκη

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε χορό στην ερασιτεχνική σχολή της Βάγιας Παιδιωτάκη. 

Είναι αριστούχος της Επαγγελματικής σχολής Νίκη Κονταξάκη - Μπακάλη και κάτοχος του διπλώματος της καθηγήτριας χορού του ρωσικού συστήματος Vaganova. 

Έχει κερδίσει 4 υποτροφίες εις διπλούν από το ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό χορού της Eurovision, για να φοιτήσει στις 2 τελευταίες τάξεις της Ακαδημίας της Όπερας της Βιέννης, για το Jacob's pillow και για τη σχολή του Cunningham στη Νέα Υόρκη.
Είναι κάτοχος διπλώματος «Pilates Instructor»  από το  Core Pilates Studio, NYC.

 

Χόρεψε: Στην όπερα της Βιέννης, στην ομάδα Landestheater στο Linz της Αυστρίας, στην ομάδα Choreotheater στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, στην Εθνική Λυρική σκηνή και ως σολίστ στην όπερα του Graz της Αυστρίας.

Musicals: Saturday night fever, Fame, Singin' in the rain, Gizzi, Chorus Line και West-Side story.

Ανεξάρτητες παραγωγές: Mattilde Monnier, Joe Alegado, Elio Gervasi, Sebastian Pranttle, Alpha Group,  Analysis dance Company, Around us, Υπέρ ορίων.

Δίδασκαλία: Κλασσικό μπαλέτο στο Αstoria school of Arts της Νέας Υόρκης (2006-2008), στο Τanz Arts schule στο Graz της Αυστρίας(2010-2012), στη σχολή Musical P.M.T.P. (2014-2018), στο Winston's House of Dance κλασσικό μπαλέτο και pointes

(2015 - 2019), καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας στην  Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ακτίνα» (2017, 2018), στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Αλέξανδρος Χατζιάρας» κλασσικό μπαλέτο και ρεπερτόριο (2015-2019).

 Από το 2019 διδάσκει κλασσικό μπαλέτο και ρεπερτόριο στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού  «Ραλλού Μάνου».

 

palouki.png