ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ FIGHTING MONKEY ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟΖΕΦ ΦΡΟΥΤΣΕΚ

Η Σχολή "ΡΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΥ" διοργανώνει το δεύτερο σεμινάριο για τη φετινή χρονιά με την Λίντα Καπετανέα και τον Γιόζεφ Φρούτσεκ.            

19 & 20 Ιανουαρίου 2019 

Δύο εξάωρα μαθήματα 10:00 -16:00 στις 19/1 και 20/1 

Τα μαθήματα γίνονται για τους σπουδαστές της Σχολής αλλά και για χορευτές και σπουδαστές 2ου και 3ου έτους εκτός σχολής που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων καλέστε καθημερινά 9π.μ.-2μ.μ.στα τηλέφωνα:

210 7511641 και 210 7620024

Το Fighting Monkey είναι εφαρμοσμένη πρακτική ανθρώπινης ανάπτυξης μέσα από την κίνηση. Το Fighting Monkey διερευνά τρόπους εξάσκησης αντιμετωπίζοντας  το κάθε σώμα και τον κάθε άνθρωπο ως ένα ξεχωριστό σύμπαν διασυνδεδεμένο με το περιβάλλον του αλλά και στο εσωτερικό του. Οι βασικές περιοχές έρευνας του Fighting Monkey αφορούν:

1)    Την ανάπτυξη ελαστικότητας του σώματος και πλαστικότητας του εγκεφάλου μέσα από ανορθόδοξα παιχνίδια που έχουν στόχο να προκαλέσουν την δημιουργικότητα και την επινοητικότητα 

2) Την ανάπτυξη καλύτερου συντονισμού στο σώμα και τον ρόλο του στη μικρή και μεγάλη κλίμακα της ανθρώπινης ζωής 

3)    Την διαδικασία της γήρανσης και τρόπους ώστε να διατηρούμε την υγεία των αρθρώσεων και συνολικά του μυοσκελετικού συστήματος για να διατηρείται η κινητικότητά μας μέσα στο χρόνο

4)    Την ανάπτυξη επικοινωνίας τόσο με τον εαυτό μας όσο και με το περιβάλλον μας με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων μάθησης και δημιουργίας ‘ιστοριών’ που θα μας εμπνέουν και θα τροφοδοτούν την όρεξή μας για ζωή.

kapetanea.jpeg

Λίντα Καπετανέα / Γιόζεφ Φρούτσεκ

Η ομάδα χορού RootlessRoot ιδρύθηκε από την Λίντα Καπετανέα και τον Γιόζεφ Φρούτσεκ το 2006 στην Αθήνα. Απαντά στην ανάγκη των δύο ιδρυτών να δημιουργήσουν την δική τους καλλιτεχνική γλώσσα η οποία θέλουν να βρίσκεται σε άμεση σχέση με την αρχέγονη φύση του ανθρώπου, να λειτουργεί απαλλαγμένη από αισθητικές τάσεις της εποχής ωστόσο να επηρεάζεται και να προβάλει τις θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης κίνησης. Η RootlessRoot είναι το καλλιτεχνικό τους όχημα μέσω του οποίου εκφράζουν την φιλοσοφία τους στην πράξη, αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους και εκπληρώνουν την επιθυμία τους να γνωρίσουν το βάθος της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα έργα τους- σόλο, εγκαταστάσεις, παραστάσεις μικρής και μεγάλης κλίμακας- έχουν παρουσιαστεί σε πάνω από 30 χώρες του κόσμου.

Ενδεικτικές συνεργασίες τους είναι με τον Άκραμ Καν (για το σόλο του DESH), με τις ομάδες  Staadsteater Kassel Dance Company, Dot 504, Helsinki Dance Company Finland και πολλές άλλες. 

Το ντεμπούτο της RootlessRoot έγινε το 2007 στο Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου με το έργο Sudden Showers of Silence. Ακολούθησε, στο ίδιο Φεστιβάλ το 2014, το έργο W - Memorabilia και το 2017 το έργο When the dogs assailed their masters.

Tα έργα Eyes In The Colors Of The Rain (2011), Kireru (2012) και Europium (2015), αποτελούν συμπαραγωγές με την Στέγη Γραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση που είναι και ο υποστηρικτής της ομάδας στην παγκόσμια περιοδεία του Europium απο το 2015 μέχρι σήμερα.

Το πιο πρόσφατο έργο της ομάδας είναι το ντουέτο Half the Truth που επιχορηγήθηκε για το 2017-2018 από το ΥΠΠΟΑ και βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη.

Από το 2006 οι RootlessRoot έχουν δημιουργήσει, πέραν των καλλιτεχνικών τους έργων, το Fighting Monkey που αποτελεί εφαρμοσμένη πρακτική ανθρώπινης ανάπτυξης μέσω της κίνησης. Η πρακτική διδάσκεται σε σχολές, αθλητικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο από την Λίντα και τον Γιόζεφ ενώ στα επόμενα χρόνια θα αρχίσει να διδάσκεται και από την πρώτη γενιά πιστοποιημένων δασκάλων Fighting Monkey.