ΙΡΙΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝ

Η Ίρις Καραγιάν είναι χορογράφος και χορεύτρια. Σπούδασε Χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα Παραστατικές Τέχνες και Πολιτισμός (Performance and Culture) στην Βρετανία, Goldsmiths College. Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας χορού ΖΗΤΑ (2002). Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2010 απέσπασε το 1ο βραβείο χορογραφίας Jarmila Jebrakova στο New Europe Festival 2010, με τα έργα A time to mourn (2009) και Leg acy (2010). Το 2013 το έργο Mothers (2012) επελέγη από το διεθνές δίκτυο Aerowaves και το 2014 από το Dancenet Sweden. Έχει συνεργασίες με καλλιτέχνες του θεάτρου, της μουσικής, του κινηματογράφου και των εικαστικών τεχνών πραγματοποιώντας διάφορα πρότζεκτ. Είναι μέλος του Συνδέσμου Χορού, μιας συλλογικότητας 7 χορογράφων και συμπράττει με άλλους 5 χορογράφους στα έργα Untitled Series μέρος του Collective Choreography Project.
Διδάσκει χορογραφία στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης από το 2007, έχει διδάξει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ναυπλίου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Γέρακα.
Συνεργάζεται με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από το 2013, διδάσκοντας κίνηση και αυτοσχεδιασμό για βλέποντες και μη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Χορός χωρίς διακρίσεις (Unlimited access).

www.iriskarayan.com