ΜΕΓΑ ΜΕΝΤΗ

Η Μέντη Μέγα γεννήθηκε στην Αγγλία το 1978. Είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα ιστορίας χορού, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, με μεταπτυχιακές σπουδές στο London Contemporary Dance School (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kent). 

Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει έργα στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ποιητικό Άσυλο, 2008), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Μεταπολίτευση, 2012), στην 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο MIRfestival και στο Danae Festival του Μιλάνου (Transforming Me, ένα δίγλωσσο σόλο, 2015). Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου χορογράφων ‘Συνδέσμου Χορού’. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες όπως οι X-it , Λάθος Κίνηση, Sine Qua Non. Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις των Blitz, Μιχαήλ Μαρμαρινού, Θοδωρή Αμπαζή και άλλων, ενώ έχει επιμεληθεί την κίνηση για θεατρικές παραστάσεις. 

Από το 2008 διδάσκει ιστορία χορού στην επαγγελματική σχολή Ραλλού Μάνου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορoύν στο χορό και την αναπηρία. Σε συνεργασία με τον Μ.Ανδριωτάκη έχει σκηνοθετήσει τρία ντοκιμαντέρ, ενώ στο διάστημα 2008-2010 ήταν μέλος του δ.σ του δικτύου για το χορό στη Μεσόγειο DBM.