ΠΩΛΙΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑ

Η Πωλίνα Κρεμαστά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα σύγχρονου χορού Creo (www.creodancecompany.wordpress.com), συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ (Insoliti International dance festival, Turin, Italy / Festival “La Becquée” Brest, France / Sarajevo International Festival, Bosnia and Herzegovina / Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων / Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας / Αισχύλεια, κά). Η ομάδα Creo είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Ρέον και έχει επιχορηγηθεί από το ΕΚΕΘΕΧ για το ερευνητικό έργο “Ceci n’est pas un siege” το 2009. Με το έργο «GODOT» απέσπασε το α΄ βραβείο Silver Snowflake στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο- Sarajevo Winter Festival – το 2012. Επιλέχθηκε ως χορογράφος της ελληνικής συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Homme@home μέσω του κέντρου χορού Ι. Ρ. Ντάνκαν, με την παράσταση «Le feu» (Πολωνία). Είναι συνεργαζόμενη καλλιτέχνις με το Κέντρο Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν από το 2011. Το τελευταίο της έργο «Απόγειος» επιλέχθηκε από διεθνή επιτροπή και συμμετείχε στην Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη σε ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για χορευτές και δημόσια σχολεία, την «Σκυτάλη» και ασχολείται με μια κινητική έρευνα πάνω στη σχέση παραδοσιακού και σύγχρονου χορού. Μαζί με τον Γιώργο Αμέντα πραγματοποιεί μία ακόμα έρευνα πάνω στη σχέση ήχου και κίνησης με το έργο «track00».

Στο θέατρο έχει κάνει την επιμέλεια κίνησης στα έργα «Η Μπέμπα» και «η Φθορά» του Δημήτρη Τσεκούρα και στο έργο «Τερματικός σταθμός» του Κ.Τζαμιώτη (σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση), καθώς και στο έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό», Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (σκηνοθεσία: Κωστή Καπελώνη).

Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε πολλά στούντιο και σχολές της Αθήνας και της επαρχίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Διεθνούς Φεστιβάλ χορού «La Becquée» στη Βρέστη. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου». Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων.

.

ΠΩΛΙΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑ